Potterie

Bent u op zoek naar planten potten en/of bakken, oftewel potterie voor in de tuin of op het balkon? Geef uw planten de bescherming die ze verdienen. Bovendien zorgt de juiste pot of bak voor een sfeervolle uitstraling. Breng wat kleur in uw interieur door een gekleurde pot of bak in uw vensterbank te plaatsen. Woont u in de omgeving van Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis en s'Gravenzande kom dan onze collectie potten en bakken bekijken. Buitenpotten hebben wij onder andere van de merken Capi, Art Stone en Elho. Deze merken staan bekend om de hoge kwaliteit materialen. Wilt u dat uw plant de winter doorkomt of wilt u dat uw plant genoeg water opneemt tijdens de warme dagen? Kies dan voor een pot van hoge kwaliteit.

Welke pot is geschikt voor mijn plant?

Wij hebben potten en bakken van keramiek, kunststofriet en zink beschikbaar. Welke pot past bij uw plant? Als eerste is het belangrijk om een pot te kiezen met gaatjes in de bodem. Door de gaatjes in de bodem kan overtollig water weglopen en verdrinkt uw plant niet. Overtollig water moet weg kunnen stromen. Bij een kunststof of zinken pot is de bodem meestal geheel dicht. Zonder aan de slag te gaan met een pin en een hamer, kunt u ook de plant in de kweekpot in de sierpot plaatsen. Zorg er dan wel voor dat u ongeveer een verhoging creëert van ongeveer 1 centimeter. Dan kan er namelijk overtollig water in de sierpot blijven staan zonder dat de plant teveel water opneemt en daardoor afsterft. U maakt een verhoging door wat kiezeltjes onder in de pot te leggen of een paar kurken in de pot te leggen.

  Potten - De Carlton

Rekening houden bij kiezen potten

U moet rekening houden met de pasvorm van de pot of bak. Een te grote pot of bak zorgt ervoor dat het water zich ophoogt op plekken waar de wortels niet bij kunnen. Dit zorgt voor te veel vochtigheid en mogelijk wortelrot. Dit wilt u zeker niet voor uw groene vriend! Uw plant houdt ook zeker niet van een te kleine pot. Dan heeft de plant namelijk niet genoeg ruimte om te groeien. Hoe weet u of uw plant in een te kleine pot zit? U kijkt naar de wortels van de plant. Als de wortels naar boven groeien of de wortels steken onder de kweekpot uit, dan heeft de plant duidelijk te weinig groeiruimte. Het kan voorkomen dat uw plant bij aankoop al toe is aan een nieuwe pot. Let bij het aankopen van een nieuwe plant dus op of er niet teveel wortels aan de onderkant van de kweekpot uitkomen. Als u uw plant wilt verpotten, zorg dan voor verse potgrond, hierin zitten veel mineralen die uw plant weer doet groeien!

Hoge kwaliteit potten

Onze potterie is van hoogstaande kwaliteit, hierdoor leven uw planten een zorgeloos en groen leven. In allerlei vormen, kleuren en formaten! Bijvoorbeeld om uw eigen moestuin in te beginnen. Doordat de potten een gat hebben in de bodem loopt overtollig water gemakkelijk weg. De plantjes zullen hierdoor niet verdrinken bij intensieve neerslag.

Graag tot ziens in ons tuincentrum De Carlton, dé specialist op het gebied van potterie van 's-Gravenzande (Westland) met alles voor een sfeervolle tuin of balkon! Klik hier voor onze openingstijden